2 de noviembre de 2011

Motivar-se pot ser senzill, amb un bon film


Moltes vegades pensem que és difícil motivar-se, però realment pot ser ben senzill, una eina que podem utilitzar per motivar-nos és el cinema. Existeixen moltes pel·lícules que poden ajudar a motivar-nos, a tenir ganes de viure, de realitzar allò que ens hem proposat i aconseguir tots i cada un dels nostres objectius. Inclús quan estem decaiguts són ens poden ajudar a recuperar l'ànim per a seguir endavant, ja que en moltes ocasions la pèrdua de motivació i de ganes de seguir endavant, ens poden fer caure en una petita depressió que pot fer-nos molt de mal, així que abans de que el mal es faci més gran, ens hem de dir a nosaltres mateixos que això no pot ser, que hem de seguir endavant, que val la pena i que nosaltres ho podem aconseguir. 

Així doncs he fet una petita recerca i he trobat algunes pel·lícules molt motivadores que ens poden ajudar a pujar els ànims i ens faran recuperar les ganes de fer i lluitar per allò que volem. 


"En Busca de la Felicidad"


En aquesta pel·lícula Chris Gardner (Will Smith), és un pare de família que lluita per sobreviure. Tot i els seus intents per mantenir la família, la mare del seu fill de 5 anys, comença a enfonsar-se a causa de la tensió constant de la pressió econòmica, finalment decideix marxar, en contra dels seus sentiments, perquè no pot soportar-ho. Ara Chris, convertit en pare solter, farà tot el possible per trobar una feina ben pagada i a la vegada cuidar de manera afectuosa al seu fill. Tot i haver de viure en la misèria Chris no perdrà l'esperança.



"Gladiator"


Al camp de batalla, el general romà Maximus és l'home de confiança de l'emperador Marcus Aurelius, però el seu reinat acaba quan el seu fill Cómodus, el mata per a pujar al seu tro. El jove i inestable emperador decideix acabar també amb la vida de Maximus i tota la seva família, perquè els considera una amenaça per mantenir el seu tro de Roma. Però només aconsegueix acabar amb la seva dona i la seva filla. Vengut com esclau, Maximus només té una sortida, convertir-se en Gladiador.




"Karate Kid (1984)"


En aquesta pel·lícula, Daniel Larusso, un adolescent que es muda amb la seva mare a California, no tarda en entrar en conflicte amb els alumnes de l'escola. Després de patir diverses agresions, es rescatat per un bohemi veí oriental, el Sr. Miyagi, un antic soldat expert en karate. Miyagi pacta amb el professor de karate dels agressors perquè deixin en pau al Daniel, i resoldre els conflictes en un combat al campionat local de karate. Mentrestant, la intriga te un conflicte amorós amb la ex-novia d'un dels agressors, que encara portarà més problemes. Després d'un llarg i dur entrenament, arribarà ben preparat al campionat de Karate.



"We are Marshall"


Basada en fets reals, narra la història de Jack Lengyel, un jove entrenador que es va veure en la difícil feina de reconstruir un equip de la Universitat de Marshall, de la ciutat de Huntington, després del tràgic accident aeri el 1970, que va acabar amb la mort de tot l’equip, entrenadors, directiva, periodistes esportius i diversos fans que es trobaven a l’avió. Jack haurà de fer un nou equip i curar la dolorosa ferida que es va obrir a tota la ciutat.



“Un paseo para recordar”


Cada primavera, a la petita ciutat portuària de Beaufort, quan l’aire té una aroma de pi i sal marina, Landon Carter, recorda els seu últim any a L’institut i es recorda de Jamie Sullivan, la noia que li va canviar la vida. Jaimie era l’ultima persona de la que podria pensar que Landon s’enamorés. Seria i conservadora, era de tot menys freda, i no li importava. La seva confiança en si mateixa no depenia de la opinió dels altres. La seva fe era el més important en la seva vida, inclús si això li suposava perdre alguns amics. Landon era un de tants, un noi temperamental, que destacava a l’institut per el seu aspecte i el seu caràcter. Als seus amics els agradava riures de tots els que no eren com ells i solien criticar a Jaimie. Landon i la seva colla manaven a l’escola, però el seu regnat acabaria aviat, quan finalitzés l’escola i comencés la vida, tot i que ells encara no en fossin conscients.



“American History X”


Derek Vinyard, és un jove que acaba de complir 3 anys de condemna per l’assesinat de dos joves de raça negra. Tres anys enrere, Derek era el respectat i admirat líder del moviment nazi local. Durant aquests tres anys, tots han estat esperant-lo amb impaciència però el seu germà petit, Danny, que l’idealitza amb passió, a ell i a la causa nazi, ha estat el més afectat per la seva falta i espera amb impaciència la seva tornada. Una vegada al carrer, Derek intenta fer-li veure que el nacisme, l’odi i la violència racial son actituds equivocades. La presó a canviat a Derek, ara ell té que canviar la gent que l’estima i que s’ha perdut en l’odi.



“Invictus”


El 1990, després de ser posat en llibertat, Nelson Mandela arriba a la Presidència del seu país i decreta l’abolició del “Apartheid”. El seu objectiu era portar a cap una política de reconciliació entre la majoria negra i la minoria blanca. El 1995, la celebració a Sudàfrica de la Copa Mundial de Rugby va ser l’instrument utilitzat per el líder negre per construir la unitat nacional.



“El club de los poetes muertos”

 

En un elitista i estricte col·legi privat de Nova Anglaterra, un grup d’alumnes descobrirà la poesia, el significat de “Carpe Diem” –Viu el moment- i la importància de perseguir els somnis, gràcies a un excèntric professor que desperta les seves ments per mig de mètodes poc convencionals.



“Braveheart”


Al segle XIV, els escocesos viuen oprimits per els grans tributs i les injustes lleis imposades pels anglesos. William Wallace és un jove que torna a la seva terra després de molts anys d’absència. Sent un nen, tota la seva família va ser assassinada pels anglesos, raó per la qual va marxar a viure lluny amb un tiet seu.



“Mi vida sin mi”


És la història d’una jove mare, Ann, que davant de la imminència de la seva mort anunciada opta per no acomiadar-se de la vida, sino obrir-se als capítols fins llavors no explorats de la seva existència. Explica la història d’una dóna de 23 anys, que es guanya la vida fregant els terres d’una Universitat i viu en un tràiler d’un suburbi, amb dos precioses nenes i un marit que l’estima. En descobrir la seva mort, opta per no dir-ho a ningú i decideix fer una llista amb les coses que no vol deixar de fer abans de morir, desde visitar el seu pare a la presó, tenir sexe amb algú que no sigui el seu marit, pintar-se les ungles amb colors indecents, i es llança a lo que els altres descartarien: viure.



“Coach Carter”


La tensió anava en augment segons els Oilers de Richmond High, es preparaven per enfrontar-se al imminent campionat de Basket. La ciutat bullia d’excitació en torn a l’equip local i en cada partit les grades s’omplien de fans. Ningú es podia imaginar que el día 4 de gener de 1999 la comunitat es dividiria d’una forma tant violenta, alterant per sempre el destí de moltes vides, a causa d’una decisió de l’entrenador Ken Carter, que va sellar el gimnàs i es va negar a permetre que hi entressin els jugadors de Basket per haver suspès els exàmens. Basada en fets reals, és un retrat de l’entrenador de Basket Ken Carter, un home que va rebre tantes crítiques com elogis exaltats i va aparèixer als medis de comunicació nacionals quan va decidir suspendre a tot el seu equip, que romania invicte fins llavors, degut als seus pobres resultats acadèmics. Es constitueix en un exultant drama humà sobre el coratge, els principis i la capacitat per superar obstacles. El que està en joc es demostrar un futur que vagi més enllà de les colles, les drogues, la presó i inclús més enllà del Basket.

1 comentario:

  1. Teniu tota la raó en què una pel•lícula ens pot animar. Veure l'esperit d'un personatge fictici, ens pot ajudar a comprendre de que la nostra vida no està tant malament i que hem de seguir endavant.
    Però no només hi ha les pel•lícules sinó també persones del nostre entorn que ens poden ajudar a tirar endavant!
    Seguiu motivant a la gent i sigueu curiosos!

    ResponderEliminar