8 de noviembre de 2011

Treballem per un somni



Aquesta entrada va dirigida a la Colla Jove Xiquets de Tarragona, una colla al qual soc membre del 1996 i admiro des de sempre. Dos anys abans de que comences a vestir-me amb la camisa lila, la colla va portar a la plaça de toros de Tarragona un castell inèdit al mon casteller, el castell de gamma extra, per mi el castell mes bonic de tots, el 5 de 9 amb folre. Aquí comença l'historia i el somni d'una colla que volia ser gran i que avui es molt gran.



Primer intent del castell, va ser el 2 d'octubre del 1994 per al concurs de castells de Tarragona, Ferran Ventura era el cap de colla i el que va fer que la colla fos una gran colla. Ell va aconseguir de que la Jove fos colla de 9. Va ser el primer intent de 5 de 9 amb folre que es va poguer veure a una plaça, la primera vegada que una colla demostrava immensitat i grandesa del castell. No va poder  ser i es va quedar amb intent, però tothom va poder  aprecia la bellesa de la catedral folrada. Aquell dia la colla va realitzar el 3d9f, 5d9f(i), 4d9f(i), 4d9f, 5d8, pd5.








El segon intent va ser el 13 de novembre del 1994 a la plaça de la Font per la diada de la colla Jove, dos son els intents que es van poder veure per part de la colla, que no van arribar a coronar-se. L'actuació d'aquell dia va ser de 5d9f(i), 5d9f(i), 4d8, 3d8, pd5.


El tercer intent va ser el 23 de setembre del 1995 per Santa Tecla, una data que tothom recorda per desgracia dintre de la colla, ja que va passar el pitjor dels cassos dintre de la colla, amb l'intent del 5d9f, un casteller del folre es va quedar minusvàlid. Una accident que va marcar la colla per molt anys, va ser l'ultim intent del cap de colla Ferran Ventura. L'actuació va ser el 3d9f, 5d9f(i), 4d9f(i), Pd6(c), Pd5.

Tres anys van tindre que passar perquè la colla fes el 4 intent de tirar aquest castell a plaça, tornava a ser un 23 de setembre de 1998 i amb el cap de colla Joan Roman Ocaña, va intentar un 5d9f , que entre la pluja i els nervis de la colla per l'historia de aquest castell dintre de la Jove va caure, va ser l'únic castell que es va poder veure amb aquella diada.

Dotze anys desprès la colla intenta el seu 5 intent el dia 3 d'octubre del 2010 al mateix lloc on es va poder veure per primera vegada aquest castell, a la plaça de toros ara dita Tarraco Arena Plaça,  Jordi Crespo era el cap de colla, molts nervis dintre de la colla i pocs assajos del magnific castell va fer que caigues quan sisens estaven col·locats. L'actuació d'aquell dia va ser: 4d9f, 3d9f, 5d9f(i), 5d8, Pd5






































Un any mes tard arriba el 6 intent de la colla per aquest castell amb Jordi Sentis com a cap de colla, per primera vegada el castell no va caure, però es te que desmuntar perquè des de el començament el castell te unes embrincades molt fortes i es decideix tirar-lo avall amb els dossos entrant. L'actuació va ser el 3d9f(c), 5d9f(id), 4d9f, 4d8a, Pd5



I arribar el gran dia de la colla, el moment que tot casteller lila va estar desitjant. Un 23 de setembre de 2011, la diada de la festa major de la ciutat, després de treballar el castell en tots els assajos, de motivar un per un tots els castellers de la colla, Jordi Sentis decideix obri plaça amb el castell, la Jove concentrada va treballar un castell que es va defensar desde el primer toc de gralla. I 17 anys i 8 intents, arribar el moment mes esperat per la colla, la segona aleta del castell i aixi poguer carregar un castell molt treballat. Després de uns segons de dubte si vam carregar el castell, l'explosió d'alegria i d'emocions, mes que salts i crits el que es va poguer veure entre les camises liles van ser les llàgrimes i abraçades que significaven molt. L'actuació va ser el 5d9f(c), 3d9f(c), 4d9f, Pd5. I aixi passar a ser la millor actuació feta per la colla amb una actuació i deixar de ser colla de 9 per ser la sisena colla del àmbit casteller que es convertia en colla de gamma extra.







Amb aquesta historia vull que veieu que la motivació pot arribar a tots el àmbits, amb un lema la colla va afrontar aquest castell: Treballem per un somni, i aixi va ser. Esta clar que si no s'hages motivat casteller a casteller no l'haguéssim carregat, os deixo el link del castell i disfruteu d'aquest magnific castell. Per ultim vull felicitar desde el primer cap de colla fins al ultim, de la Maria que va fer l'aleta passant per tots els castellers de tronc, folres i pinya fins els grallers. Amb tots ells aixo va passar de ser un somni a una realitat.




I JOVE I JOVE I JOVE JOVE JOVE!!!! I JOVE I JOVE I JOVE JOVE JOVE!!!!!!

1 comentario:

  1. Admiro mucho a los castellers, pero despues de leer esta historia es cuando realmente soy capaz de apreciar cuanta fortaleza hace falta tener para participar en este mundo. Felicitats JOVE! Que esta motivacion te anime a conseguir ser fuerte emocional y mentalmente en todas las dimensiones de tu vida!

    ResponderEliminar